Sağlıklı tatlar için en iyi kalite!
Yonca Gıda 1981 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesinde kuruldu. Günümüzde de, tüm sektörler arasında Türkiye’nin en büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşundan (ISO 500) biri olmayı başardı.
Yemeklik yağlar, zeytinyağı, közlenmiş ürünler, turşular, konserve sebze-meyve, domates salçası ve domates ürünleri, ketçap-mayonez ve soslar ile süt ürünlerine kadar uzanan sürekli genişlettiği ve yatırım yaptığı ürün gamıyla tüketicilerin beğenisini kazanarak büyümeye devam etmektedir. Kurulduğu yıl olan 1981’ den beri, “Önce sağlık” sloganı ile AR-GE laboratuvarı ve üretimlerinde uluslararası standartları uygulamakta ve geliştirmektedir. Yonca Gıda, 850-1000 aralığında sayıda çalışanlarıyla tüm işletmelerinde daha sağlıklı bir gelecek, ve daha fazla istihdam için faaliyetlerini sürdürmektedir.
Yağ İşletmeleri (Organize Sanayi Bölgesi – Manisa)
1981 yılında kurucumuz Hasan Türek tarafından kurularak bugün Türkiye’ nin en büyük yağ kapasitelerinden birine ulaşmıştır. Manisa Organize Sanayi Bölgesindeki yaklaşık 60.000 m² alanda kurulu tesisinde günlük 700 ton yağlı tohum işleme ve günlük 400 ton rafine yemeklik yağ üretimi kapasitesine ulaşmıştır. Yemeklik yağ işletmelerindeki fiziksel rafinasyon teknolojileri ile yemeklik yağ sektöründeki kalitesini, rekabetini ve değerini sağlamlaştırmıştır.
Konserve ve Sos İşletmeleri (Karaağaçlı Kasabası – Manisa)
Tarlalardan, en TAZE ürünleri sofranıza getiriyoruz !
1994’ de, domates ürünleri, salça, ketçap-mayonez, soslar ve konserve meyve-sebze ürünleri için Manisa’nın Karaağaçlı kasabasında yaklaşık 75.444 m² alanda kurulmuştur.
Turşu İşletmeleri (Saruhanlı Kasabası – Manisa)
Türkiye’nin en büyük turşu kapasitesi!
Yonca Gıda olarak, 2010 yılında Turşu İşletmelerini organizasyonuna dahil ettiğinde üretim kapasitesini Türkiye’ de en üst sıraya taşımıştır. Turşu İşletmeleri, Manisa’nın Saruhanlı kasabasında yaklaşık 68.000 m2 açık ve 32.000 m2 kapalı alan üzerinde kurulmuştur.